03/01/2021 03/01/2021 O Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας ιερούργησε στην Μονή του Τσέτινιε για την εορτή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου με συλλειτουργό του τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Σλαυονίας κ. Ιωάννη και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Κρστο Plamenacu, απόφοιτος της Σχολής του Τσέτινιε και απέδωσε το...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 15:03

“Πρέπει να ακολουθούμε τα χνάρια των προγόνων μας”

Διαδώστε:
“Πρέπει να ακολουθούμε τα χνάρια των προγόνων μας”

O Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας ιερούργησε στην Μονή του Τσέτινιε για την εορτή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου με συλλειτουργό του τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Σλαυονίας κ. Ιωάννη και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Κρστο Plamenacu, απόφοιτος της Σχολής του Τσέτινιε και απέδωσε το Οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον  π. Ιγκόρ Balaban, και π. Andjelko Boricic ενώ ο Ιερομόναχος Ιουστίνος, ο οποίος ήταν δίπλα στον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, έγινε Πρωτοσύγκελλος. 

ΟΠανιερώτατος Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος μιλώντας στους πιστούς τόνισε για τον Άγιο Ιγνάτιο, τη μνήμη του οποίο τιμούσε το Πατριαρχείο Σερβίας το Σάββατο 2 Ιανουαρίου/(20 Δεκεμβρίου): “Ήταν πάντα γεμάτος πίστη, ζεστασιά και αγάπη του Θεού σα να βρισκόταν μόνιμα στην αγκαλιά του Χριστού. Και αυτό έγινε φανερό κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του. Ο Άγιος Ιγνάτιος είναι πρότυπο για όλους τους ιερείς και η σημερινή εορτή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι σημαντική γιατί χειροτονούμε έναν νέο Διάκονο στην Εκκλησία του Θεού.”

Στη συνέχεια ανέφερε: “Υπάρχουν προκλήσεις πολύ μεγαλύτερες από το παρελθόν. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε όσα μας εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί μας με τη ζωή μας. Δεν αρκεί να καυχιόμαστε απλά για τους προγόνους μας, πρέπει να ακολουθούμε τα χνάρια τους” και τόνισε ότι “πολλοί θέλουν να φτάσουν στην Μονή του Τσέτινιε αλλά δεν δόθηκε η Μονή από τον Άγιο Πέτρο του Τσέτινιε για ψεύτικους Ιερείς. Είμαστε υπεύθυνοι, είναι η κληρονομιά μας και η παράδοση των πατέρων μας που πρέπει να διατηρήσουμε”.

Τέλος ο Επίσκοπος ανέφερε ότι “Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος και ο Άγιος Πέτρος του Τσέτινιε είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για τους Χριστιανούς. Μιλάμε συχνά για τη ζωή του εδώ στη γη και θα συνεχίσουμε να μιλάμε για πολύ καιρό ακόμα” κατέληξε ο Πανιερώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων