07/05/2021 07/05/2021 Tον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο εόρτασαν οι πιστοί στο Πατριαρχείο Σερβίας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη Βρσατς της Σερβίας. Τον Μακαριώτατος υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπανάτ κ. Νικάνορ ο οποίος του δώρισε μια Εικόνα του Αγίου Θεόδωρο του Βρσατς. Ο Πατριάρχης...
07 Μαΐου, 2021 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 8:00

“Πρέπει να οικοδομήσουμε ενότητα και να είμαστε πιστοί”

Διαδώστε:
“Πρέπει να οικοδομήσουμε ενότητα και να είμαστε πιστοί”

Tον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο εόρτασαν οι πιστοί στο Πατριαρχείο Σερβίας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη Βρσατς της Σερβίας.

Τον Μακαριώτατος υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπανάτ κ. Νικάνορ ο οποίος του δώρισε μια Εικόνα του Αγίου Θεόδωρο του Βρσατς. Ο Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο σημείωσε στους πιστούς:

“Πρέπει να οικοδομήσουμε ενότητα και να είμαστε πιστοί στον Χριστό. Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού, στη νίκη επί του θανάτου, στην αδικία και στη νίκη μας επί της προσωρινότητας, έχει διαμορφώσει τους ανθρώπους από τα πρώτα χρόνια. Οι Ορθόδοξοι Σέρβοι έζησαν με τέτοια πίστη. Αυτό δείχνει ότι οι λαοί μας αντλούν το νόημα της ύπαρξης και της δύναμής τους με το να δοξάζουν τον Θεό, χαίρονται επειδή όταν προκύψουν πειρασμοί στις περιοχές όπου ζουν ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι ο Θεός είναι μαζί τους και ο Σταυρός του Χριστού είναι μαζί τους.

Η πίστη στην Ανάσταση είναι το θεμέλιο και ο στόχος της ύπαρξής μας. Μόνο όταν γνωρίζουμε τον Χριστό έχουμε το καλύτερο δυνατό μέτρο με το οποίο θα αναγνωρίσουμε τι είναι μαύρο και τι είναι λευκό, τι είναι κακό και τι είναι καλό. Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι απλό, οι ψαράδες το κήρυξαν, είναι κοντά σε κάθε καρδιά και όλοι μπορούν να το καταλάβουν. Το να είσαι μέλος της Εκκλησίας είναι ένα κάλεσμα να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ευθύνη για τους άλλους στην ψυχή μας. Ας χτίσουμε ενότητα! Ας μην αφήσουμε τα εξωτερικά πράγματα να είναι κάτι που ουσιαστικά θα μας χωρίσουν.

Ας έχουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές σε πολιτική βάση, σε κοινωνική βάση, ας βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, αλλά στην ουσία, στην πίστη στον Χριστό να είμαστε ένα!” κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων