06/07/2020 06/07/2020 Η Πρέσβης της Γαλλίας στο Μαυροβούνιο, Κριστίν Τούντιτς (φώτο, ως άνω), συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας κ. Αμφιλόχιο. Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε την κα Πρέσβη για τα όσα ταραχώδη λαμβάνουν χώρα κατά το τελευταίο διάστημα και τις διώξεις που δέχεται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εντός των ορίων της επικράτειας. Η πρέσβης, από την πλευρά της, επεσήμανε...
06 Ιουλίου, 2020 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 22:39

Πρέσβεις ενημερώνονται για τις ταραχές από τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
Πρέσβεις ενημερώνονται για τις ταραχές από τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Η Πρέσβης της Γαλλίας στο Μαυροβούνιο, Κριστίν Τούντιτς (φώτο, ως άνω), συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας κ. Αμφιλόχιο. Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε την κα Πρέσβη για τα όσα ταραχώδη λαμβάνουν χώρα κατά το τελευταίο διάστημα και τις διώξεις που δέχεται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εντός των ορίων της επικράτειας. Η πρέσβης, από την πλευρά της, επεσήμανε ότι η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζουν την επίτευξη λύσης που θα σέβεται το κράτος δικαίου και θα γίνει αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης με εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος στο Μαυροβούνιο, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος συναντήθηκε και με τον κ. Vladislav Vladislavovich Maslenikov, Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη χώρα, όπου συζητήθηκαν επίσης τα τρέχοντα παραπάνω θέματα περί του νόμου που απειλεί την περιουσία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και οι διατάξεις του οποίου προκαλούν εντάσεις.

 

 

Τέλος, ο Μητροπολίτης είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στο Μαυροβούνιο, κ. Λούκα Ζελιόλι. Ο πρέσβης υπογράμμισε τη σημασία του εποικοδομητικού διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων, τις οποίες όλοι μπορούν να αποδεχθούν και να υπηρετήσουν εντός ενός κράτους δικαίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων