18/11/2023 18/11/2023 Ο κ. Michael Reifenstull, Πολιτικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και Πρέσβεις της Γερμανίας στο Βελιγράδι, στο Σαράγεβο, στην Ποντγκόριτσα, στα Σκόπια, στα Τίρανα και στην Πρίστινα, επισκέφθηκαν χθες την ιστορική Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο. Ολόκληρο το συγκρότημα της Μονής αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και βρίσκεται, από το 2004 βρίσκεται στον κατάλογο των...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 16:25

Πρέσβεις της Γερμανίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Διαδώστε:
Πρέσβεις της Γερμανίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Ο κ. Michael Reifenstull, Πολιτικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και Πρέσβεις της Γερμανίας στο Βελιγράδι, στο Σαράγεβο, στην Ποντγκόριτσα, στα Σκόπια, στα Τίρανα και στην Πρίστινα, επισκέφθηκαν χθες την ιστορική Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο.

Ολόκληρο το συγκρότημα της Μονής αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και βρίσκεται, από το 2004 βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και στον κατάλογο των Υπό Απειλή Μνημείων και Περιοχών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι, παρατέθηκε γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίουακολούθησε συζήτηση με τον Ηγούμενο της μονής, Γέροντα Σάββα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία και η Σερβική κοινότητα στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων