29/08/2020 29/08/2020 Τα 90 του χρόνια συμπλήρωσε στις 27 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του Πατριαρχείου www.spc.rs, ο Πανγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, το Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ...
29 Αυγούστου, 2020 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 11:57

Προκαθήμενοι Εκκλησιών ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Προκαθήμενοι Εκκλησιών ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Σερβίας

Τα 90 του χρόνια συμπλήρωσε στις 27 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του Πατριαρχείου www.spc.rs, ο Πανγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, το Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ.

Στο ευχετήριο γράμμα του ο Πατριάρχης Μόσχας, τονίζει: “Βρίσκεστε στο τιμόνι της Εκκλησίας του Αγίου Σάββα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Εκκλησία σας. Ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο. Να ξέρετε όμως πως σε λύπες και χαρές σας συνοδεύουν οι προσευχές του ποιμνίου, των Ιεραρχών και του κλήρου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας”.

Εκτός από τους ανωτέρω Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο ευχήθηκε με επιστολή του ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Σας εύχομαι υγεία και να παραμείνετε στο πηδάλιο της Εκκλησίας για αρκετά χρόνια ακόμα για το καλό των συμπολιτών μας και της Εκκλησίας μας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας βασικός πυλώνας της παράδοσης του Σερβικού λαού και εσείς με τις ενέργειές σας αυτό το δείχνετε έμπρακτα”. 

Στον Μακαριώτατο ευχήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πόύτιν, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων και αρκετοί πιστοί.

“Με την μακροχρόνια ποιμαντική σας δραστηριότητα έχετε συμβάλει στην πνευματική και ηθική ανάπτυξη των αξιών. Κάτι που σας έχει κάνει σεβαστό όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας σας, αλλά και στο εξωτερικό”, υπογραμμίζει ο κ. Πούτιν στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων