26/04/2023 26/04/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, 15 μαθητές ηλικίας 13 έως 17 ετών από το Ούλτσιν του Μαυροβουνίου, έκαναν προσκυνηματικό ταξίδι στην Ελλάδα. Την Τρίτη του Πάσχα, η ομάδα αναχώρησε μέσω Αλβανίας και έφτασε στην Αθήνα το πρωί. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τα αξιοθέτα και τους Ιερούς Ναούς της Αθήνας....
26 Απριλίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 18:37

Προσκυνηματικό ταξίδι 15 μαθητών από το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Προσκυνηματικό ταξίδι 15 μαθητών από το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, 15 μαθητές ηλικίας 13 έως 17 ετών από το Ούλτσιν του Μαυροβουνίου, έκαναν προσκυνηματικό ταξίδι στην Ελλάδα.

Την Τρίτη του Πάσχα, η ομάδα αναχώρησε μέσω Αλβανίας και έφτασε στην Αθήνα το πρωί. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τα αξιοθέτα και τους Ιερούς Ναούς της Αθήνας.

Την Πέμπτη οι μαθητές έφτασαν στο νησί της Αίγινας όπου επισκέφτηκαν αρκετά μοναστήρια και ναούς. Επισκεπότμενοι την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, η ομάδα συμμετείχε σε αγρυπνία. Το επόμενο πρωί συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, και στη συνέχεια αναχώρησαν από το νησί.

Επόμενος προορισμός ήταν το νησί της Εύβοιας όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος.

Έπειτα, η ομάδα έφτασε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ της Παρασκευής. Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, προσκύνησαν τα λείψανα της Αγίας Ανυσίας, της Αγίας Θεοδώρας και του Οσίου Δαυίδ της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην αγορά Θεσσαλονίκης κ.λπ.

Ακόμη, η ομάδα έφτασε την ίδια μέρα στα Μετέωρα, όπου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η ομάδα επέστρεψε στο Ούλτσιν με τον δάσκαλο θρησκευτικών Siniša Smiljić.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

  

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από mitropolija (Dragana Smiljić)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων