06/03/2023 06/03/2023 Στην Πριζρένη μετέβη ομάδα πιστών από το Μαυροβούνιο, κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιου, προκειμένου να εορτάσει με την μεγάλη εορτή την αναστήλωσης των ιερών εικόνων κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών. Οι πιστοί συγκεκριμένα εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή των Αγίων Αρχαγγέλων όπου την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος αυτής, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ. Αυτή ήταν η...
06 Μαρτίου, 2023 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 9:48

Προσκυνητές από το Μαυροβούνιο επισκέφθηκαν τη Μονή Αρχαγγέλων Πριζρένης

Διαδώστε:
Προσκυνητές από το Μαυροβούνιο επισκέφθηκαν τη Μονή Αρχαγγέλων Πριζρένης

Στην Πριζρένη μετέβη ομάδα πιστών από το Μαυροβούνιο, κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιου, προκειμένου να εορτάσει με την μεγάλη εορτή την αναστήλωσης των ιερών εικόνων κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών.

Οι πιστοί συγκεκριμένα εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή των Αγίων Αρχαγγέλων όπου την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος αυτής, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ.

Αυτή ήταν η πρώτη, ύστερα από καιρό, μαζική επίσκεψη Μαυροβούνιων στο Κοσσυφοπέδιο με τους συμμετέχοντες να τονίζουν σε τοπικό μέσο ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε “για να μην ξεχάσει η Εκκλησία μας και ο πιστός λαός από το Μαυροβούνιο τους ιερούς τους τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Ακόμη και σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, όταν πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είναι πρέπον να πάνε στο Κοσσυφοπέδιο, σε μια εποχή που το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, η Αγία μας Ιερουσαλήμ, βρίσκεται στο επίκεντρο. Είμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε ότι ο λαός του Μαυροβουνίου είναι πάντα με τα αδέρφια του στην Σερβική γη”.

Οι προσκυνητές από το Μαυροβούνιο συνέχισαν την επίσκεψή τους στη Θεολογική Σχολή της Πριζρένης και επισκέφτηκαν επίσης τον τάφο του αυτοκράτορα Ντούσαν, που βρίσκεται στην πόλη.

Πηγή: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων