09/04/2023 09/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε, το Σάββατο του Λαζάρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Velimlje στο Banjani. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Velimir Jovović, ο οποίος ανέφερε πως ο Κύριος ήρθε να νικήσει τον ανίκητο εχθρό μας, τον θάνατο. Και βλέπουμε πώς Αυτός που έχει εξουσία, που...
09 Απριλίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2023 - 8:50

Σάββατο του Λαζάρου στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Σάββατο του Λαζάρου στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε, το Σάββατο του Λαζάρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Velimlje στο Banjani.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Velimir Jovović, ο οποίος ανέφερε πως ο Κύριος ήρθε να νικήσει τον ανίκητο εχθρό μας, τον θάνατο. Και βλέπουμε πώς Αυτός που έχει εξουσία, που έχει δύναμη, το κάνει. Αλλά πάνω από όλα το κάνει Αυτός που έχει αγάπη για εμάς τους ανθρώπους, που ταπείνωσε τον εαυτό Του, κατέβηκε από τον θρόνο Του στους ουρανούς και έζησε ως ο πιο απλός άνθρωπος σε αυτή τη γη».

Επεσήμανε επίσης πως «Μέσω της Ανάστασης του Λαζάρου, μας διαβεβαιώνει, ότι θα είναι έτσι στο τέλος του κόσμου και στους αιώνες, όλα τα σώματα εκείνων που πέθαναν, και τα δικά μας όταν πεθάνουμε, ο Κύριος θα αναστηθεί».

Τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στο Κοιμητήριο τέλεσε μνημόσυνο σε οικογενειακούς τάφους για τους εκλιπόντες συγγενείς.

  

Φωτογραφίες: Željko Drašković

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων