11/05/2022 11/05/2022 Λιτανεία των ιερών λειψάνων των μαρτύρων της Πρέβελα πραγματοποιήθηκε υπό του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου χθες. Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε εκδήλωση με τίτλο «υπό το φως της Ανάστασης του Χριστού – στο Μπόκελι στον Άγιο Σάββα και τους Μάρτυρες της Πρέβελα» από τις ορθόδοξες χορωδίες της Μπόκα στο Τιβάτ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι...
11 Μαΐου, 2022 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 15:40

Σε λιτανεία στο Μαυροβούνιο ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Σε λιτανεία στο Μαυροβούνιο ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Λιτανεία των ιερών λειψάνων των μαρτύρων της Πρέβελα πραγματοποιήθηκε υπό του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου χθες. Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε εκδήλωση με τίτλο «υπό το φως της Ανάστασης του Χριστού – στο Μπόκελι στον Άγιο Σάββα και τους Μάρτυρες της Πρέβελα» από τις ορθόδοξες χορωδίες της Μπόκα στο Τιβάτ.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, ο Σερβικός Ορθόδοξος Εκκλησιαστικός Δήμος της Τίβατ, η Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων Μαυροβουνίου και η Ιερά Μονή του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ – Miholjska Prevlaka.

Μετά τον Εσπερινό στον ναό του Αγίου Σάββα, ακολούθησε εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, όπου μίλησε ο π. Gojko Perović: “Αυτή η ημέρα συγκεντρώνει πολλά θέματα που σχετίζονται με τη σωτηρία μας. Ημέρα Μνήμης της Ανάστασης του Χριστού, Ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων της Πρέβελα, Ημέρα Μνήμης του τραγικού γεγονότος της ιστορίας μας, και το κάψιμο των λειψάνων του Αγίου Σάββα στο Βρατσάρ. Γι’ αυτό υποδεχθήκαμε αυτή τη μέρα με χαρά, και στη θεία λειτουργία συλλειτούργησε ένας εξαιρετικός καλεσμένος, που μας έρχεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Τα ιερά λείψανα των μαρτύρων της Πρεβελα θα παραμείνουν στον ναό του Αγίου Σάββα έως την Κυριακή 15 Μαΐου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων