20/04/2021 20/04/2021 Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς ανακοίνωσε στο Twitter ότι η κυβέρνηση της χώρας του είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Συνομίλησα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο και σύντομα θα εξετάσουμε την υπογραφή της Σύμβασης. Αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί ούτε και να γίνει αντικείμενο ίντριγκας, με σκοπό το… κέρδος πολιτικών μερισμάτων! Αν η...
20 Απριλίου, 2021 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 12:20

Σε συμφωνία με την Εκκλησία η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Σε συμφωνία με την Εκκλησία η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς ανακοίνωσε στο Twitter ότι η κυβέρνηση της χώρας του είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Συνομίλησα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο και σύντομα θα εξετάσουμε την υπογραφή της Σύμβασης. Αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί ούτε και να γίνει αντικείμενο ίντριγκας, με σκοπό το… κέρδος πολιτικών μερισμάτων! Αν η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ευχαριστημένη με αυτή τη συμφωνία, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δυσαρεστημένοι κάποιοι άλλοι, που σήμερα παρουσιάζονται ως προστάτες», έγραψε ο Κριβοκάπιτς  στο προφίλ του.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει τη σύμβαση που θα καθορίζει τις σχέσεις της με την σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Παρόμοιες συμφωνίες είχαν υπογραφεί από το 2012, ξεχωριστά, με την Καθολική εκκλησία, την ισλαμική και τις εβραϊκές θρησκευτικές κοινότητες. Ωστόσο, η παλαιότερη κυβέρνηση προτιμούσε να καταπιέζει τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, αντί να υπογράψει κάποιες συμφωνίες μαζί της.

Όπως έγινε γνωστό, το κείμενο της Σύμβασης θα κοινοποιηθεί μόνο κατά την υπογραφή.

Πηγή: pravoslavie.ru

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων