12/10/2023 12/10/2023 Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην εποχή μας, πολλές φορές όμως κρύβει πολλές παγίδες. Μία από αυτές είναι και η δημιουργία ψεύτικων προφίλ τα οποία μπορούν να παραπλανήσουν τους χρήστες. Θύμα μιας τέτοιας ενέργειας έπεσε και το Πατριαρχείο Σερβίας καθώς λογαριασμός που κυκλοφορούσε με το όνομα του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ....
12 Οκτωβρίου, 2023 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2023 - 9:50

Σερβία: Διευκρινήσεις για τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πατριάρχη Πορφύριου

Διαδώστε:
Σερβία: Διευκρινήσεις για τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πατριάρχη Πορφύριου

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην εποχή μας, πολλές φορές όμως κρύβει πολλές παγίδες. Μία από αυτές είναι και η δημιουργία ψεύτικων προφίλ τα οποία μπορούν να παραπλανήσουν τους χρήστες.

Θύμα μιας τέτοιας ενέργειας έπεσε και το Πατριαρχείο Σερβίας καθώς λογαριασμός που κυκλοφορούσε με το όνομα του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου παρουσιάστηκε να μεταδίδει αναληθείς θέσεις οι οποίες μεταδόθηκαν από εταιρεία ΜΜΕ.

Το Πατριαρχείο Σερβίας προέβη σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το ζήτημα ενημερώνοντας ότι  η Υπηρεσία Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαχείριση των ενημερώσεων του Πατριάρχη, καθώς και όλων των πατριαρχικών ενημερωτικών δελτίων, και ότι κανένας άλλος δεν έχει άμεση ή έμμεση σχέση με αυτές τις υποθέσεις.

Όπως τονίζεται από το Πατριαρχείο Σερβίας, το μόνο σωστό σε σχέση με τις αναφερόμενες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αυτές τις μέρες, στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της εταιρείας Meta, ξεκίνησε τη διαδικασία επαλήθευσης του λογαριασμού του πατριάρχη στο Facebook (απόκτηση μπλε κουκκίδας), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ψεύτικοι λογαριασμοί σε αυτήν την πλατφόρμα που σφετερίζονται το όνομα και τον τίτλο του Σέρβου Πατριάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων