03/12/2020 04/12/2020 Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας θα ενημερώσει σύντομα για τη διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη, μετά την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, τόνισε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, ο οποίος είναι τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία θα παίξει η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης. “Εξαρτάται κυρίως από προβλήματα στις...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2020 - 19:08

Σερβία: Ενημέρωση για την εκλογή νέου Πατριάρχη

Διαδώστε:
Σερβία: Ενημέρωση για την εκλογή νέου Πατριάρχη

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας θα ενημερώσει σύντομα για τη διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη, μετά την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, τόνισε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, ο οποίος είναι τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία θα παίξει η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης.
“Εξαρτάται κυρίως από προβλήματα στις μετακινήσεις που προκαλεί η πανδημία. Γνωρίζετε ότι έχουμε Ιεράρχες στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους και είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην διαδικασία εκλογής”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν έως τις  20 Φεβρουαρίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα επιτρέψει τη συνάντηση.
“Αν η κατάσταση δεν ευνοεί, τότε θα δούμε πότε είναι δυνατόν να συγκαλέσουμε την Ιεραρχία. Η Σύνοδος θα ενημερώσει εγκαίρως την εκκλησία και το ευρύ κοινό “, δήλωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι η προβλεπόμενη μεθοδολογία στην εκλογή του νέου Προκαθημένου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα αλλάξει.
Τέλος απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκες .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων