26/03/2024 26/03/2024 “Το να θυμόμαστε τα βάσανά μας είναι μια προσπάθεια να εκδηλώσουμε την πληρότητα της ζωής σε κάθε καλό και κάθε αρετή”. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από την πόλη Προκοπούγιε της επαρχίας Νις, όπου την Κυριακή, 24 Μαρτίου, τέλεσε μνημόσυνο για τα θύματα των Νατοϊκών βομβαρδισμών που ξεκίνησαν πριν 25 χρόνια...
26 Μαρτίου, 2024 - 10:59

Σερβία: Μνημόσυνο για τα θύματα των Νατοϊκών βομβαρδισμών του 1999

Διαδώστε:
Σερβία: Μνημόσυνο για τα θύματα των Νατοϊκών βομβαρδισμών του 1999

“Το να θυμόμαστε τα βάσανά μας είναι μια προσπάθεια να εκδηλώσουμε την πληρότητα της ζωής σε κάθε καλό και κάθε αρετή”. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από την πόλη Προκοπούγιε της επαρχίας Νις, όπου την Κυριακή, 24 Μαρτίου, τέλεσε μνημόσυνο για τα θύματα των Νατοϊκών βομβαρδισμών που ξεκίνησαν πριν 25 χρόνια στη Σερβία και διήρκεσαν συνολικά τρεις μήνες, σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες αθώα θύματα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, παρουσία του Πρόεδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του Πρόεδρου της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, του Επισκόπου Νις κ. Αρσενίου, και πλήθος κόσμου.

“Η ανάμνηση του πόνου μας, η προσευχητική μνήμη των αθώων θυμάτων των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ δεν είναι κακή ανάμνηση. Με τη βοήθεια του Θεού δεν θα μετατραπεί σε μνησικακία. Η μνήμη των παθών μας, καθώς και η προσευχή μας για τα αθώα θύματα, είναι μάρτυρας της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης και της ειρήνης, μια προσπάθεια εκδήλωσης της πληρότητας της ζωής σε κάθε καλό και σε κάθε αρετή”, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων