24/08/2020 24/08/2020 Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Κυριακή σε μια πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο, που ξεκίνησε απο το Βελιγράδι και κατέληξε στα σύνορα με το Μαυροβούνιο κοντά στο Πριεπόλιε. Διοργανωτής της πομπής ήταν η Ένωση Σέρβων από το Μαυροβούνιο με έδρα το Βελιγράδι. Στην πορεία συμμετείχαν πιστοί από το Βελιγράδι, το Νόβι Σαντ και πολλές...
24 Αυγούστου, 2020 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 14:41

Σερβία: Πορεία στήριξης για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Σερβία: Πορεία στήριξης για το Μαυροβούνιο

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Κυριακή σε μια πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο, που ξεκίνησε απο το Βελιγράδι και κατέληξε στα σύνορα με το Μαυροβούνιο κοντά στο Πριεπόλιε.

Διοργανωτής της πομπής ήταν η Ένωση Σέρβων από το Μαυροβούνιο με έδρα το Βελιγράδι.

Στην πορεία συμμετείχαν πιστοί από το Βελιγράδι, το Νόβι Σαντ και πολλές άλλες περιοχές της Σερβίας, κρατώντας σερβικές σημαίες και εικόνες, και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των “αδελφών τους που διώκονται”

Η πομπή πέρασε από πολλές σερβικές πόλεις, όπου δεκάδες άνθρωποι τους υποδέχονταν με ενθουσιασμό.

Την πορεία αυτή ευλόγησε ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία:

“Καλώς ήλθατε σε αυτό το λόφο, σε ύψος 1200 μέτρων, κοντά στα αδέλφια μας στο Μαυροβούνιο. Δίπλα μας βρίσκονται τα ιερά μας. Εδώ είναι το μοναστήρι και ο ναός του Προφήτη Ηλία. Εδώ βρίσκεται η περίφημη Μονή Μιλεσέβου , η οποία φέτος γιορτάζει οκτακόσια χρόνια ζωής. (…) Ήρθατε στη σωστή στιγμή, γιατί δίπλα μας, τα αδέρφια μας στο Μαυροβούνιο αγωνίζονται για τη διατήρηση και την υπεράσπιση των ιερών μας. Δείξατε ότι αυτός ο αγώνας για τα ιερά στο Μαυροβούνιο αξίζει προσοχής, ότι δεν πρέπει να είμαστε απλοί παρατηρητές, ότι πρέπει να συμμετέχουμε”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων