07/06/2019 07/06/2019 Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Σερβία η δημοσίευση του νέου Αστικού Κώδικα της χώρας, ο οποίος μεταξύ άλλων  προβλέπει νομιμοποίηση της ευθανασίας, νομιμοποίηση τα παρένθετης μητρότητας αλλά και τη συμβίωση ανθρώπων του ιδίου φύλου. Στο σχέδιο νόμου γίνεται αναφορά στο δικαίωμα του ανθρώπου να μπορεί “να έχει ένα αξιοπρεπές τέλος της ζωής του” και διευκρινίζεται ότι ένα τέτοιο...
07 Ιουνίου, 2019 - 11:15

Σερβία: Προς νομιμοποίηση της ευθανασίας;

Διαδώστε:
Σερβία: Προς νομιμοποίηση της ευθανασίας;

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Σερβία η δημοσίευση του νέου Αστικού Κώδικα της χώρας, ο οποίος μεταξύ άλλων  προβλέπει νομιμοποίηση της ευθανασίας, νομιμοποίηση τα παρένθετης μητρότητας αλλά και τη συμβίωση ανθρώπων του ιδίου φύλου.

Στο σχέδιο νόμου γίνεται αναφορά στο δικαίωμα του ανθρώπου να μπορεί “να έχει ένα αξιοπρεπές τέλος της ζωής του” και διευκρινίζεται ότι ένα τέτοιο δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί μόνο υπό την παρουσία ορισμένων ανθρωπιστικών, κοινωνικών και ιατρικών συνθηκών που θα περιγραφούν σε συγκεκριμένο νόμο. Μάλιστα, αν υιοθετηθεί η νέα έκδοση του Αστικού Κώδικα στο τμήμα της σχετικά με την ευθανασία, θα ακολουθήσουν αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Το Πατριαρχείο της Σερβίας αντιτίθεται στον νέο Αστικό Κώδικα σε ό,τι αφορά τις προαναφερθείσες μεταρρυθμίσεις. Τάσσεται εναντίον της ευθανασίας, της συμβίωσης μεταξύ των ανθρώπων ιδίων φύλου και την παρένθετης μητρότητας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπώσει επισήμως αιτιολογημένες απόψεις επί των θεμάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων