30/04/2022 30/04/2022 Επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Κρούσεβατς πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συνεργασίας με τις Εκκλησίες και τις Θρησκευτικές Κοινότητες της Σερβίας Βλαντιμίρ Ρογκάνοβιτς την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Ο κ. Ρογκάνοβιτς έτυχε θερμής υποδοχής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου από αντιπροσωπεία της Ιεράς Επισκοπής με επικεφαλής τον Πανιερώτατο...
30 Απριλίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 10:52

Σερβία: Σε εξέλιξη οι εργασίες σε ναούς του Κρούσεβατς

Διαδώστε:
Σερβία: Σε εξέλιξη οι εργασίες σε ναούς του Κρούσεβατς

Επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Κρούσεβατς πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συνεργασίας με τις Εκκλησίες και τις Θρησκευτικές Κοινότητες της Σερβίας Βλαντιμίρ Ρογκάνοβιτς την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Ο κ. Ρογκάνοβιτς έτυχε θερμής υποδοχής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου από αντιπροσωπεία της Ιεράς Επισκοπής με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Επίσκοπο κ. Δαβίδ, καθώς και από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Σκοπός της επίσκεψης του Σέρβου αξιωματούχου ήταν η ενημέρωση και η επιθεώρηση της προόδου των εργασιών σε τρεις ναούς της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο κ. Ρογκάνοβιτς επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Συνεργασίας με τις Εκκλησίες και τις Θρησκευτικές Κοινότητες, η Ιερά Επισκοπή Κρούσεβατς και οι τοπικές αρχές μαζί με πιστούς συμμετέχουν από κοινού ανιδιοτελώς στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο οποίος θα είναι ο μελλοντικός Καθεδρικός Ναός της πόλης.

Η επίσκεψη του κ. Ρογκάνοβιτς ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, ενώ παράλληλα οι δύο πλευρές εξέφρασαν ευχές για μια νέα επίσκεψη το συντομότερο δυνατό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων