19/04/2022 20/04/2022 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, μέλος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων με κληρικούς του Πατριαρχείου Σερβίας. Κατόπιν, συνεχίστηκε η διαδικασία παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου στο κουβούκλιο του Πατριαρχικού Παρεκκλησίου. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία...
19 Απριλίου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 0:33

Σερβία: Συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου

Διαδώστε:
Σερβία: Συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, μέλος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων με κληρικούς του Πατριαρχείου Σερβίας. Κατόπιν, συνεχίστηκε η διαδικασία παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου στο κουβούκλιο του Πατριαρχικού Παρεκκλησίου.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Μυροβλήτου, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νύσσης κ. Αρσένιος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρεγκάλνιτσας κ. Μάρκος από την Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, ο εφησυχάζων Επίσκοπος Καναδά κ. Γεώργιος καθώς και οι βοηθοί Επίσκοποι του Πατριάρχη Σερβίας, Επίσκοπος Τόπλιτσας κ. Ιερόθεος και Επίσκοπος Μαρκάνας κ. Σάββας.

Μετά την Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων συνεχίστηκε η παρασκευή του Αγίου Μύρου στο πατριαρχικό παρεκκλήσι, κατά την καθιερωμένη τάξη. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, καθώς και οι προαναφερθέντες Επίσκοποι, και εν συνεχεία οι συγκεντρωμένοι πρεσβύτεροι ανέγνωσαν ένα απόσπασμα από το Ιερό Ευαγγέλιο.

Η διαδικασία παρασκευής του Αγίου Μύρου ξεκίνησε κανονικά στο Βελιγράδι, καθώς το Πατριαρχείο Σερβίας δεν λαμβάνει το Άγιο Μύρο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετέβη στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό, με τον οποίο ράντισε και αγίασε τους λέβητες. Στη συνέχεια ανέγνωσε την ειδική ευχή για την έναρξη της διαδικασίας παρασκευής του Αγίου Μύρου και έριξε στους λέβητες ποσότητα ελαίου και οίνου, και ακολούθως άναψε την φωτιά για την έναρξη της εψήσεως. Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος διάβασε κεφάλαια από το Ιερό Ευαγγέλιο, ενώ στην συνέχεια το ίδιο έπραξαν Αρχιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ευλογία του Αγίου Μύρου από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων