22/10/2021 22/10/2021 Συνάντηση με τον Υπουργό άνευ Χαρτοφυλακίου της Σερβικής Κυβέρνησης κ. Νέναντ Πόποβιτς είχε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα και η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας στη Σερβία, με τον κ. Νέναντ να ενημερώνει τον Μακαριώτατο για την πορεία και την υλοποίηση έργων που...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 8:22

ΣΕΡΒΙΑ: Το κράτος αρωγός στο έργο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
ΣΕΡΒΙΑ: Το κράτος αρωγός στο έργο της Εκκλησίας

Συνάντηση με τον Υπουργό άνευ Χαρτοφυλακίου της Σερβικής Κυβέρνησης κ. Νέναντ Πόποβιτς είχε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα και η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας στη Σερβία, με τον κ. Νέναντ να ενημερώνει τον Μακαριώτατο για την πορεία και την υλοποίηση έργων που αφορούν την Εκκλησία και βασικός χρηματοδότης είναι το κράτος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην βοήθεια προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, τα έργα στην ιστορική έδρα του Πατριαρχείου στο Πετς και τα ιερά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο καθώς και για τα όσα έργα έχουν ξεκινήσει ή σχεδιάζονται να ξεκινήσουν και αφορούν τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Σερβικού λαού.

Από τη πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στήριξη που παρέχει το κράτος σε αυτό το σπουδαίο έργο για το Σερβικό λαό και διαβεβαίωσε ότι το κλίμα συνεργασίας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων