16/03/2022 16/03/2022 Η νηστεία ήταν το θέμα του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου ο οποίος μίλησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο πνευματικών ομιλιών. Στην ομιλία του για τη νηστεία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην νηστεία, διευκρινίζοντας ότι η σωματική νηστεία πρέπει να συμπληρώνεται με την πνευματική νηστεία, γιατί ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ως φυσικό και πνευματικό...
16 Μαρτίου, 2022 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 14:30

Σερβίας: Η νηστεία είναι ο δρόμος προς την ελευθερία

Διαδώστε:
Σερβίας: Η νηστεία είναι ο δρόμος προς την ελευθερία

Η νηστεία ήταν το θέμα του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου ο οποίος μίλησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο πνευματικών ομιλιών.

Στην ομιλία του για τη νηστεία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην νηστεία, διευκρινίζοντας ότι η σωματική νηστεία πρέπει να συμπληρώνεται με την πνευματική νηστεία, γιατί ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ως φυσικό και πνευματικό ον.

Με αφορμή την ιστορία της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η νηστεία τελειοποιεί τον άνθρωπο.

Μέσα από τα παραδείγματα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση της νηστείας της σωματικής νηστείας με τον πνευματικό άθλο της αγάπης και του ελέους προς τους άλλους.

«Η νηστεία είναι θεσμός ελευθερίας και είναι ο πρώτος θεσμός που βασίζεται στα λόγια του Κυρίου», είπε ο Μακαριώτατος στην ομιλία του, εξηγώντας το Βιβλίο της Γένεσης.

«Ελευθερία δεν σημαίνει να κάνουμε αυτό που θέλουμε, αλλά ελευθερία είναι να είμαστε σε αρμονία με τον Λόγο του Θεού», τόνισε ο Μακαριώτατος..

Ο Μακαριώτατος εξήγησε ότι μέσω της νηστείας συνδεόμαστε με την πνευματική ζωή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων