29/12/2021 29/12/2021 Η βασική συμφωνία μεταξύ του κράτους του Μαυροβουνίου και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  σχετικά με τη ρύθμιση των εκκρεμών ζητημάτων που ταλανίζουν τις σχέσεις των δύο πλευρών εδώ και αρκετά χρόνια θα υπογραφεί σύντομα και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφυρίος. “Είναι ένα...
29 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2021 - 11:12

Σερβίας: Κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Σερβίας: Κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου

Η βασική συμφωνία μεταξύ του κράτους του Μαυροβουνίου και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  σχετικά με τη ρύθμιση των εκκρεμών ζητημάτων που ταλανίζουν τις σχέσεις των δύο πλευρών εδώ και αρκετά χρόνια θα υπογραφεί σύντομα και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφυρίος.

“Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Νομίζω ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε μία αποδεκτή συμφωνία και η υπογραφεί του εγγράφου θα γίνει πρωτίστως προς όφελος του πιστού λαού, αλλά ταυτόχρονα και ως δημοκρατικό καθήκον που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος του Μαυροβουνίου. Ασχολούμαστε με αυτό το θέμα και νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε ένα έγγραφο που θα είναι ικανοποιητικό και για τις δύο πλευρές”, επεσήμανε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μιλώντας για τα γεγονότα που ακολούθησαν στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιου στο Τσέτνιε, ο Πατριάρχης επανέλαβε ότι όλοι ήταν έτοιμοι να πάνε με τα πόδια στο Τσέτνιε και πως σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκαν. “Οι κρατικές αρχές του Μαυροβουνίου δεν το επέτρεψαν και πρότειναν ένα ελικόπτερο. Δεν ήξερα ότι ήταν στρατιωτικό ελικόπτερο, ούτε ήξερα ότι υπήρχαν ένοπλες ειδικές δυνάμεις……. Εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα τι θα ήθελε ο Θεός από μένα – δεν μπορούσα να φύγω και δεν θα γινόταν η ενθρόνιση. Αυτό είναι το μόνο μου καθήκον και είναι υποχρέωσή μου, η ενθρόνιση γίνεται πάντα στο Τσέτνιε”, δήλωσε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων