09/07/2021 09/07/2021 “H προσευχή μας βοηθά να βγούμε από τον εαυτό μας και να συναντηθούμε με τον Θεό και άλλους ανθρώπους. Με άλλα λόγια μας βοηθά να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε παιδιά από τη Βοσνία και τη Κροατία τα οποία επισκέφθηκαν την καρδιά του Βελιγραδίου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου...
09 Ιουλίου, 2021 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2021 - 13:30

Σερβίας: Με την προσευχή ξεπερνάμε τον εγωισμό

Διαδώστε:
Σερβίας: Με την προσευχή ξεπερνάμε τον εγωισμό

“H προσευχή μας βοηθά να βγούμε από τον εαυτό μας και να συναντηθούμε με τον Θεό και άλλους ανθρώπους. Με άλλα λόγια μας βοηθά να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε παιδιά από τη Βοσνία και τη Κροατία τα οποία επισκέφθηκαν την καρδιά του Βελιγραδίου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους και εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκαν στο Βελιγράδι και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της συμβίωσης με διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες στις χώρες όπου κατοικούν.

“Είστε μια μειονότητα εκεί και είναι σημαντικό να προσεύχεστε στον Θεό για τους άλλους, για εκείνους που είναι η πλειοψηφία. Όπως είναι σημαντικό εδώ στη Σερβία ότι εμείς που είμαστε η πλειοψηφία και προσευχόμαστε για εκείνους που είναι μειονότητα”, τόνισε, αναλύοντας το νόημα προσευχής.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος κάλεσε τα παιδιά σε κάθε χαρά ή δυσκολία να εμπιστεύονται την Εκκλησία καθώς αυτή πάντα δίνει λύσεις. “Η Εκκλησία θέλει να σας βοηθήσει, να σας υποστηρίξει. Σας παροτρύνω ότι εάν έχετε οποιαδήποτε ανάγκη, και δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση αλλού, να απευθυνθείτε στους ιερείς σας. Ακόμα και στον Επίσκοπό σας, ή και, εδώ, στον Πατριάρχη σας. Θα είμαστε πάντα έτοιμοι να μοιραστούμε ό,τι είναι όμορφο μαζί σας, αλλά και κάθε πράγμα που σας προβληματίζει”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων