13/05/2021 13/05/2021 “Ο Άγιος Βασίλειος του Όστρογκ μας έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος του ανθρώπου και αυτός δεν είναι άλλος από την αγιότητα”, επεσήμανε στο κήρυγμά του κατά τη χθεσινή εορτή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου...
13 Μαΐου, 2021 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 9:47

Σερβίας: “Ο Άγιος Βασίλειος μας έδειξε τον δρόμο της αγιότητας”

Διαδώστε:
Σερβίας: “Ο Άγιος Βασίλειος μας έδειξε τον δρόμο της αγιότητας”

“Ο Άγιος Βασίλειος του Όστρογκ μας έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος του ανθρώπου και αυτός δεν είναι άλλος από την αγιότητα”, επεσήμανε στο κήρυγμά του κατά τη χθεσινή εορτή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στην Μπάντζικα.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επεσήμανε πως “πάνω απ ‘όλα, οι αισθήσεις πρέπει να είναι σε συνεργασία και σε αρμονία με το μυαλό μας. Και το μυαλό και οι αισθήσεις πρέπει πρώτα να στηριχθούν στην καρδιά μας, γιατί αυτό είναι το κέντρο της ύπαρξής μας. Και όχι στην καρδιά ως σωματικό όργανο, αλλά στην καρδιά ως το κέντρο της ύπαρξής μας. Όπου η καρδιά είναι το κέντρο της αγάπης, δεν χρειάζεται καμία φαρμακευτική αγωγή. Αυτός που έχει αγάπη ξέρει τον λόγο της ύπαρξης του σε όλες τις περιστάσεις”.

“Ο μεγάλος θαυματουργός άγιος Βασίλειος του Όστρόγκ είχε τέτοια πίστη που τον οδήγησαν στην αγιότητα και για τον λόγο αυτό τον τιμούμε εμείς σήμερα. Μας έδειξε ποιος είναι ο στόχος και το νόημα κάθε ανθρώπου. Και αυτός δεν είναι άλλος από την αγιότητα”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί καθώς ο Άγιος Βασίλειος αποτελεί έναν από τους αγαπημένους αγίους στη Σερβία, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του γύρο από τον ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων