06/10/2021 06/10/2021 Αθλητές του γυναικείου και ανδρικού τμήματος της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Ερυθρού Αστέρα υποδέχθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους αθλητές και να τους ευχηθεί ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και δύναμη και πάντα να αγωνίζονται για τη νίκη η οποία...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 11:57

Σερβίας: Ο αθλητισμός είναι πνευματική πειθαρχία

Διαδώστε:
Σερβίας: Ο αθλητισμός είναι πνευματική πειθαρχία

Αθλητές του γυναικείου και ανδρικού τμήματος της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Ερυθρού Αστέρα υποδέχθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους αθλητές και να τους ευχηθεί ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και δύναμη και πάντα να αγωνίζονται για τη νίκη η οποία θα πρέπει να προέρχεται πάντα μέσα από ενάρετα μέσα.

“Βλέπω τον αθλητισμό ως πνευματική πειθαρχία. Ο αθλητισμός είναι ένας ευλογημένος αγώνας σε αυτό που ο καθένας μπορεί να κάνει καλύτερα από τον εαυτό του. Οπότε ακόμη και όταν τυχαίνει να χάσουμε, αυτό θα πρέπει να το βλέπουμε μόνο σαν μια πρόσκληση για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, με στόχο να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, για να αποκτήσουμε την αρετή”, σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να εξαλείψουμε τους εγωισμούς και να οδηγηθούμε στην οδό της αρμονίας μεταξύ μας η οποία έχει ως κέντρο την αγάπη. “Μόνο τότε ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος. Όταν εκλείψει ο εγωισμός και η υπερηφάνεια”, ανέφερε.

Στο τέλος της συνάντησης αθλητές και τεχνικό προσωπικό δώρισαν στον Μακαριώτατο αναμνηστικά ενθύμια της ομάδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων