16/05/2021 16/05/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr “Ο Θεός είναι συνεχώς μαζί μας, αλλά δυστυχώς, πολλές φορέας, ακόμη και όταν είμαστε στην εκκλησία, αγνοούμε αυτό το γεγονός”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Βελιγράδι στο χθεσινό του κήρυγμα. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή, με το...
16 Μαΐου, 2021 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 21:34

Σερβίας: Ο Θεός είναι μαζί μας αλλά πολλές φορές το ξεχνούμε

Διαδώστε:
Σερβίας: Ο Θεός είναι μαζί μας αλλά πολλές φορές το ξεχνούμε

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

“Ο Θεός είναι συνεχώς μαζί μας, αλλά δυστυχώς, πολλές φορέας, ακόμη και όταν είμαστε στην εκκλησία, αγνοούμε αυτό το γεγονός”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Βελιγράδι στο χθεσινό του κήρυγμα.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή, με το παλαιό εορτολόγιο, της ανακομίδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη προσωπικότητα του Μεγάλου Αθανασίου και το θεολογικό του έργο ερμηνεύοντας τη διδασκαλία του Αγίου Πατρός περί της ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. “Όταν ο Άγιος Αθανάσιος είπε ότι ο άνθρωπος πρέπει να γίνει θεός, ήξερε ότι αυτό δεν σήμαινε ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει θεός από τη φύση του, αλλά με τον τρόπο ζωής του. Δηλαδή, ο τρόπος ζωής να βασίζεται στο ευαγγέλιο, να εφαρμόζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εντολές του Θεού στη ζωή του, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να συμμετέχει με πληρότητα, σε όλα όσα μας δίνει ο Θεός”, ανέφερε.

Ο Θεός δίνει ολόκληρο τον εαυτό του στους ανθρώπους. Ο Θεός είναι συνεχώς μαζί μας, αλλά δυστυχώς, πολλές φορέας, ακόμη και όταν είμαστε στην εκκλησία, αγνοούμε αυτό το γεγονός. Δεν αναγνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Επιπλέον, εάν δεν έχουμε κάποια προβλήματα, εάν δεν έχουμε πειρασμούς, ξεχνάμε τον Θεό”, συμπλήρωσε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε το ενοριακό κέντρο και αντάλλαξε το αναστάσιμο μήνυμα με τους πιστούς. Μάλιστα, είχε και μια ευχάριστη συνομιλία με τα παιδιά δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη του προς αυτά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων