31/05/2021 31/05/2021 “Δεν υπηρετούμε και δεν θα πρέπει να υπηρετούμε τους εαυτούς μας και να εφαρμόζουμε τις απόψεις μας, αλλά όλοι εμείς Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί ως αποστολή έχουμε να υπηρετούμε το μυστήριο του Χριστού”, τόνισε χθες, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, από τον ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στη σύντομη ομιλία του...
31 Μαΐου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 9:58

Σερβίας: Οι Επίσκοποι υπηρετούμε το μυστήριο του Χριστού

Διαδώστε:
Σερβίας: Οι Επίσκοποι υπηρετούμε το μυστήριο του Χριστού

“Δεν υπηρετούμε και δεν θα πρέπει να υπηρετούμε τους εαυτούς μας και να εφαρμόζουμε τις απόψεις μας, αλλά όλοι εμείς Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί ως αποστολή έχουμε να υπηρετούμε το μυστήριο του Χριστού”, τόνισε χθες, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, από τον ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς κατά τη διάρκεια της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο σκοπό και το ρόλο της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Σερβίας, μιας και το Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 24 Μαϊου.

“Οι επίσκοποι, οι ιερείς και οι μοναχοί και καθώς και το Επισκοπικό Συμβούλιο, σίγουρα θα κάνουν αυτό που προτάσσει η αφοσίωση τους, δηλαδή να υπηρετούν την ενότητα της Εκκλησίας, να υπηρετούν τη σωτηρία του λαού και κάθε ανθρώπου, έτσι έτσι ώστε να υπηρετήσει το μυστήριο του Χριστού”, σημείωσε.

“Σας ευχαριστώ για τις προσευχές που απευθύνετε στον Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε το Συμβούλιο των Επισκόπων να λειτουργεί στο πνεύμα του Ευαγγελίου, στο πνεύμα της αγάπης, στο πνεύμα της αμοιβαίας κατανόησης, αποφεύγοντας έτσι κάθε μορφή αδιεξόδου”, κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων