07/06/2021 07/06/2021 “Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν φυσική όραση αλλά στην πραγματικότητα είναι τυφλοί στη ζωή τους από συναισθήματα και αγάπη” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήριος στο Ζάγκρεμπ ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας βρέθηκε κοντά στο αγαπημένο του ποίμνιο το οποίο διακόνησε...
07 Ιουνίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 9:39

Σερβίας: Πολλοί βλέπουν, αλλά είναι τυφλοί στην αγάπη

Διαδώστε:
Σερβίας: Πολλοί βλέπουν, αλλά είναι τυφλοί στην αγάπη

“Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν φυσική όραση αλλά στην πραγματικότητα είναι τυφλοί στη ζωή τους από συναισθήματα και αγάπη” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήριος στο Ζάγκρεμπ ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας βρέθηκε κοντά στο αγαπημένο του ποίμνιο το οποίο διακόνησε μέχρι και την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα και ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του εκ γενετής  Τυφλού.

“Κάθε αδυναμία, κάθε ασθένεια, κάθε πρόβλημα και ατυχία είναι ουσιαστικά συνέπεια της αμαρτίας – της κατάχρησης δηλαδή των δωρεών και των δυνάμεων που έχουμε λάβει από τον Θεό”, σημείωσε.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η ιστορία αυτή δείχνει πως άνοιξαν τα πνευματικά μάτια αυτού του ανθρώπου, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλοί που έχουν σωματική όραση, αλλά στην πραγματικότητα είναι τυφλοί στη ζωή τους καθώς και στην κοινωνία αγάπης με τον Θεό.

“Για κάθε πειρασμό που έχουμε, είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε από πού προέρχεται αυτός ο πειρασμός. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι πειρασμοί δίνονται από την πρόνοια του Θεού έτσι ώστε να τους λύσουμε και να έρθουμε πιο κοντά σε Αυτόν”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων