05/01/2024 05/01/2024 Την πόλη Βέλικα Χότσα επισκέφθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής του στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους σέρβους κατοίκους.  Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται την περιοχή ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, την οποία θα εορτάσει με τον κλήρο και τον λαό στην έδρα των Σέρβων Πατριαρχών,...
05 Ιανουαρίου, 2024 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 15:44

Σερβίας Πορφύριος από Κοσσυφοπέδιο: Οικοδομούμε την ειρήνη, προσευχόμαστε στον Θεό για ειρήνη και με τους Αλβανούς

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος από Κοσσυφοπέδιο: Οικοδομούμε την ειρήνη, προσευχόμαστε στον Θεό για ειρήνη και με τους Αλβανούς

Την πόλη Βέλικα Χότσα επισκέφθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής του στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους σέρβους κατοίκους. 

Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται την περιοχή ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, την οποία θα εορτάσει με τον κλήρο και τον λαό στην έδρα των Σέρβων Πατριαρχών, το Πέτς. Κατά την ομιλία του ο Πατριάρχης Πορφύριος είπε ότι ο ίδιος αποτελεί πνευματικό τέκνο αυτής της ιερής γης τον προγόνων καθώς ο ίδιος είναι μοναχός της Μονής Ντέτσανι (εκάρη στις 21 Απριλίου 1985 και έλαβε το όνομα Πορφύριος). “Αισθάνομαι όπως ο άσωτος υιός κάθε φορά που επισκέπτομαι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Αισθάνομαι την χαρά της επιστροφής στο σπίτι του Πατέρα”, ανέφερε και προέτρεψε ο ένας να στηρίζει πάντοτε τον άλλον σε αυτή της γωνιά της σερβικής γης που δοκιμάζεται.

Κάλεσε τον λαό να πορεύεται με ενότητα και να προσεύχεται στον Θεό για να φέρει την ειρήνη. Ειρήνη προσωπική, κοινωνική και ειρήνη με τους Αλβανούς τους Κοσσυφοπεδίου καθώς η σχέση των δύο λαών βρίσκεται διαρκώς υπό εύθραυστη ειρήνη και αμφισβήτηση.

“Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι είναι άνθρωποι, το ίδιο αίμα κυλάει σε κάθε άνθρωπο. Ο καθένας έχει δημιουργηθεί ως εικόνα του Θεού. Στην αγάπη του Θεού και στην αγκαλιά Του, υπάρχει μια θέση για όλους, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουν και σε ποιον ανήκουν”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων