05/02/2022 05/02/2022 Με οδηγό την πατρική αγάπη, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ Πορφύριος μοίρασε πέντε χιλιάδες δέματα αγάπης σε μαθητές οικονομικά ασθενών οικογενειών των δημοτικών σχολείων του Βελιγραδίου. Ο Μακαριώτατος παρευρέθηκε στην εορτή του Αγίου Σάββα, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βρατσάρ, σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2022. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά...
05 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2022 - 19:34

Σερβίας Πορφύριος: Γιατί είναι σημαντικό να προσευχόμαστε στον Άγιο Σάββα

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Γιατί είναι σημαντικό να προσευχόμαστε στον Άγιο Σάββα

Με οδηγό την πατρική αγάπη, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ Πορφύριος μοίρασε πέντε χιλιάδες δέματα αγάπης σε μαθητές οικονομικά ασθενών οικογενειών των δημοτικών σχολείων του Βελιγραδίου. Ο Μακαριώτατος παρευρέθηκε στην εορτή του Αγίου Σάββα, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βρατσάρ, σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2022.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του:

-Αγαπητά παιδιά, ο Θεός να σας ευλογεί όλους με τις προσευχές του Αγίου Σάββα. Ήρθαμε σήμερα στον ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, στον ναό που είναι ο ναός όλων σας και όλων των Ορθοδόξων παιδιών και νέων. Αυτός είναι ο ναός και το μέρος όπου ερχόμαστε να προσευχηθούμε για όλα τα παιδιά του κόσμου, γιατί κάθε παιδί είναι ίσο.

-Είναι σημαντικό να προσευχόμαστε στον Άγιο Σάββα για κάθε παιδί. Ο ίδιος ως παιδί κατάλαβε ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μια αγνή και ζεστή προσευχή που κάνουμε στον Θεό, μια προσευχή που στέλνουμε για τους γονείς μας, για τα αδέρφια μας, για τους φίλους μας, αλλά και για όλο τον κόσμο.

-Ο Άγιος Σάββας είναι το πιο όμορφο παιδί. Αντιπροσωπεύει κάποιον στο έθνος μας στον οποίο όχι μόνο προσευχόμαστε, αλλά όλοι θέλουμε να τον μιμηθούμε.

-Πάντα θα ερχόμαστε εδώ σαν να είναι το σπίτι μας, στην πραγματικότητα αυτό είναι το σπίτι μας. Αυτός ο ναός χτίστηκε για εμάς όλους.

-Και ξέρετε,  ότι όποτε είμαστε επιτυχημένοι, όποτε όλα είναι όπως τα θέλουμε, πρέπει πάντα να ευχαριστούμε τον Άγιο Σάββα, να προσευχόμαστε  σε αυτόν και τον Θεό.

-Ακόμα και όταν έχουμε κάποια δυσαρέσκεια, ανησυχίες, ή ‘όταν δεν πάνε όλα καλά ή όπως τα θέλουμε, πάλι να προσευχόμαστε στον Άγιο Σάββα, και στην Υπεραγία Θεοτόκο, και σε όλους τους αγίους, και στον Θεό.

-Να ξέρετε ότι όποτε προσευχόμαστε ειλικρινά και θερμά στον Άγιο Σάββα, εκείνος τα ακούει και μετά προσεύχεται μαζί μας στον Θεό, για να έχουμε χαρά και ειρήνη μέσα μας και αγάπη με όλους.

-Είμαι βέβαιος ότι όποιος το προσπάθησε, ξέρει καλά ότι ο Θεός μας άκουγε πάντα μέσα από την προσευχή μας στον Άγιο Σάββα.

-Δεν γιορτάζουμε τον Άγιο Σάββα μόνο την ημέρα του Αγίου Σάββα, αλλά τον γιορτάζουμε σήμερα και κάθε μέρα, για να μας προστατεύει, να ακούει τις προσευχές μας. Να είστε ευλογημένοι και ο Θεός να σας προστατεύει όλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων