07/09/2021 07/09/2021 H Εκκλησία του Χριστού, η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και αλλού, είναι μια Εκκλησία που δεν ασχολείται με πολιτικές”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ‘Svetigora” του Μαυροβουνίου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 9:15

Σερβίας Πορφύριος: “Η Εκκλησία δεν ασχολείται με πολιτικές”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Η Εκκλησία δεν ασχολείται με πολιτικές”

H Εκκλησία του Χριστού, η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και αλλού, είναι μια Εκκλησία που δεν ασχολείται με πολιτικές”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ‘Svetigora” του Μαυροβουνίου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου.

“Για μένα, το να έρχομαι στο Μαυροβούνιο είναι πάνω απ ‘όλα μια μεγάλη ευλογία και δώρο από τον Θεό, επειδή μπορώ να συναντήσω ανθρώπους. Και Σέρβους, και Μαυροβούνιους, και Μουσουλμάνους, και Κροάτες, και Εβραίους και πολλούς άλλους, και να βλέπω πραγματικά σε αυτήν την ποικιλομορφία την παρουσία της ευλογίας του Θεού σε αυτήν την αγία γη”, ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα πως πολλοί στο Μαυροβούνιο κατηγορούν το Πατριαρχείο της Σερβίας ότι ασκεί προπαγάνδα προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, ο Μακαριώτατος ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι ούτε κομματική ούτε να τάσσεται υπέρ του ενός σχήματος ή του άλλου. Αυτό, όπως υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν μπορεί να γίνει διότι το μήνυμα του ευαγγελίου και του Χριστού είναι ενωτικό.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος στάθηκε ιδιαίτερα στη χαρισματική προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου ο οποίος όπως τόνισε συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο να οργανωθεί κατά την περίοδο που ανέλαβε τα Επισκοπικά του καθήκοντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων