13/06/2022 13/06/2022 “Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας, γιατί δημιουργηθήκαμε για την αιωνιότητα, για τη μεταμόρφωση”, αυτά επεσήμανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Ζεμούν κατά την εορτή της Πεντηκοστής.  Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Στρουμίτσας κ. Ναούμ (Αρχιεπισκοπή Αχρίδος) και...
13 Ιουνίου, 2022 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 10:40

Σερβίας Πορφύριος: “Η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας”

“Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας, γιατί δημιουργηθήκαμε για την αιωνιότητα, για τη μεταμόρφωση”, αυτά επεσήμανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Ζεμούν κατά την εορτή της Πεντηκοστής. 

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Στρουμίτσας κ. Ναούμ (Αρχιεπισκοπή Αχρίδος) και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου. Πέρα από το πανηγυρικό κλίμα της ημέρα η ενορία είχε και τη δική της γιορτή καθώς συμπλήρωσε 180 χρόνια από την ίδρυσή της, γεγονός στο οποίος έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

“Η Εκκλησίας είναι κάλεσμα για συγχώρεση”

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής της Πεντηκοστής και στάθηκε ιδιαίτερα στην αποστολή της Εκκλησίας του Χριστού. “Η Εκκλησία είναι ένα κάλεσμα για συγχώρεση, για αγάπη, για ταπείνωση, για μετάνοια”, ανέφερε και πρόσθεσε “Η Εκκλησία είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους και όλα τα έθνη, έτσι ώστε να είμαστε Εκκλησία σε όλη τη δημιουργία. Χωρίς επίγνωση αυτής της αλήθειας, ό,τι κάνουμε θα εκλείψει”.

Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι η γλώσσα που μίλησαν οι απόστολοι στην Ιερουσαλήμ είναι η γλώσσα της Εκκλησίας, είναι η γλώσσα του Αγίου Πνεύματος, είναι η γλώσσα της χάριτος, είναι η γλώσσα της αγάπης. “Δεν χρειάζονται ακριβείς διατυπώσεις. Η τεχνική δεν είναι απαραίτητη, αλλά η καρδιά, η αγάπη είναι απαραίτητη, η ανοιχτότητα είναι απαραίτητη για τη χάρη του Θεού”, σημείωσε.

Τέλος εξέφρασε τη χαρά του που συθλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη κ. Ναούμ με τον οποίο όπως τόνισε γνωρίζονται εδώ κα δεκαετίες, από τότε που ο Σεβασμιώτατος ήταν μοναχός στο Άγιον Όρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων