30/08/2021 30/08/2021 Θέση για όσα συμβαίνουν στο Μαυροβούνιο σχετικά με την καθυστέρηση από κρατικούς παράγοντες της ενθρόνισης του εψηφισμένου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου πήρε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο χθεσινό του κήρυγμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών στο Νέο Βελγράδι. “Μέχρι στιγμής, δεν έχω πει ούτε μια λέξη για το τι συμβαίνει...
30 Αυγούστου, 2021 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 13:57

Ο Σερβίας Πορφύριος για τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ο Σερβίας Πορφύριος για τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο

Θέση για όσα συμβαίνουν στο Μαυροβούνιο σχετικά με την καθυστέρηση από κρατικούς παράγοντες της ενθρόνισης του εψηφισμένου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου πήρε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο χθεσινό του κήρυγμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών στο Νέο Βελγράδι.

“Μέχρι στιγμής, δεν έχω πει ούτε μια λέξη για το τι συμβαίνει στο Μαυροβούνιο. Είμαστε πραγματικά πολύ λυπημένοι και αναγνωρίζουμε τον μηχανισμό αυτό που προβαίνει σε προβοκατόρικες ενέργειες”, σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι “η Εκκλησία ενεργεί και λειτουργεί πάντα και αποκλειστικά με βάση το Ευαγγέλιο. Από τη φύση της η Εκκλησία δεν είναι εκεί για να επιλύσει τυχόν πολιτικές παρεξηγήσεις. Δεν είναι καν εκεί για να τις επηρεάσει, πόσο μάλλον να λάβει πολιτικές αποφάσεις”.

Καταλήγοντας ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ξεκαθάρισε ότι αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι να ασχολείται με κρατικά θέματα καθώς αυτή είναι το σώμα του Χριστού που έχει ως μέλη όσους είναι βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  “Ο καθένας μπορεί να ανήκει όπου η συνείδηση του το επιβάλει και να οργανώσει τη ζωή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά αν κάποιος ανήκει στον Χριστό και ακούει τον λόγο του Χριστού, τότε θα είναι πάντα μάρτυρας της ειρήνης”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων