04/06/2021 04/06/2021 Τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εόρτασαν χθες, με το παλαιό εορτολόγιο, στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους στην πόλη Βόιντοβατς της Σερβίας. Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη προσωπικότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τονίζοντας...
04 Ιουνίου, 2021 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2021 - 10:20

Σερβίας Πορφύριος: Η Εκκλησία του Χριστού ζει

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Η Εκκλησία του Χριστού ζει

Τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εόρτασαν χθες, με το παλαιό εορτολόγιο, στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους στην πόλη Βόιντοβατς της Σερβίας.

Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη προσωπικότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τονίζοντας τη μεγάλη τους συμβολή στην εδραίωση του χριστιανισμού.

“Η εποχή μας δεν διαφέρει πολύ από την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η Εκκλησία του Χριστού ζει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν παρόμοιες  και μερικές φορές χειρότερες δυνάμεις από αυτές που υπήρξαν στην εποχή του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης, σκοπός των οποίων δεν ήταν μόνο η κατάργηση της φωνής του Ευαγγελίου, της φωνής του Χριστού, αλλά η κατάργηση του Σταυρού του Κυρίου”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων καθώς και η ευλογία των προσφερόμενων άρτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων