26/04/2021 26/04/2021 Στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου ιερούργησε χθες, Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχτηκαν οι Ιουδαίοι. “Μετά τη Βηθανία και τα γεγονότα με την ανάσταση του φίλου αυτού Λαζάρου ο Κύριος εισέρχεται...
26 Απριλίου, 2021 - 9:54

Σερβίας Πορφύριος: “Η σωτηρία δεν επιβάλλεται”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Η σωτηρία δεν επιβάλλεται”

Στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου ιερούργησε χθες, Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχτηκαν οι Ιουδαίοι. “Μετά τη Βηθανία και τα γεγονότα με την ανάσταση του φίλου αυτού Λαζάρου ο Κύριος εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα όπου τον υποδέχεται πλήθος ανθρώπων. Όλοι ήρθαν με χαρά νομίζοντας πως είναι ο μεσσίας των δικών τους προσδοκιών. Προς έκπληξη όλων όμως ο Μεσσίας δεν μπήκε στην πόλη με τυμπανοκρουσίες, αλλά με ένα ταπεινό γαϊδουράκι”, ανέφερε.

Όπως επεσήμανε ο κ.κ. Πορφύριος ο Κύριος απέδειξε με τον τρόπο αυτό πως ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού ως ελεύθερο ων, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί ελεύθερα στην άπειρη αγάπη και το έλεος του Θεού. “Με αυτό τον τρόπο, ο άνθρωπος ανταποκρίνεται στην αγάπη που σώζει ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη βία. Η σωτηρία δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται μέσα από την αγάπη του Θεού και την πίστη σε αυτόν”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων