12/12/2022 12/12/2022 Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Λούπλιαν κ. Δωσιθέου τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος Επίσκοποι, ιερείς και διάκονοι του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συγγενείς και φίλοι του νέου Επισκόπου ο οποίος θα διακονήσει ως...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 9:10

Σερβίας Πορφύριος: “Μέσω του σταυρού ο επίσκοπος ταυτίζεται και ενώνεται με τον Χριστό”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Μέσω του σταυρού ο επίσκοπος ταυτίζεται και ενώνεται με τον Χριστό”

Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Λούπλιαν κ. Δωσιθέου τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος Επίσκοποι, ιερείς και διάκονοι του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συγγενείς και φίλοι του νέου Επισκόπου ο οποίος θα διακονήσει ως Βοηθός στην Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου.

Στην ομιλία του προς τον νέο ιεράρχη της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ο Μακαριώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο θυσιαστικό φρόνημα που πρέπει να επιδεικνύει ο ποιμένας και κάλεσε τον κ. Δωσίθεο να ακολουθήσει την οδό της θυσίας όπου και όποτε χρειαστεί.

“Μέσω του σταυρού ο επίσκοπος ταυτίζεται και ενώνεται με τον Χριστό, αλλά μόνο επειδή ταυτίζεται με τον Χριστό μπορεί να είναι τα πάντα για όλους και να ταυτίζεται με κάθε άνθρωπο”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Λούπλιαν αναφέρθηκε στο μεγάλο καθήκον που του ανέθεσε η Εκκλησία. Με τη χρήση πατερικών χωρίων αλλά και αναφερόμενος σε σύγχρονες μορφές που κόσμησαν την Αρχιρεωσύνη, ο Θεοφιλέστατος κ. Δωσίθεος τόνισε ότι θα είναι πιστός στους Ιερούς Κανόνες και την παράδοση της Εκκλησίας. Ως στόχο της ποιμαντικής ευθύνης που του ανατέθηκε σημείωσε ότι θα έχει την χειραγώγηση των πιστών προς τον Χριστό καθώς μόνο αυτός είναι η οδός της σωτηρίας για τον άνθρωπο.

“Ο επίσκοπος πρέπει να μιμείται και να ακολουθεί τον Μέγα Επίσκοπο και Ποιμενάρχη Χριστό”, τόνισε ο Θεοφιλέστατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων