24/05/2021 24/05/2021 Να συμμετάσχουμε στην πνευματική θεραπεία την οποία μας καλεί ο Κύριος μέσα από την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του Παραλύτου υπογράμμισε στην χθεσινή του ομιλία από τον Ιερό Ναό των Αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου από, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. “Πόσα άτομα γύρω μας έχουμε που αντιμετωπίζουν κάποιες αναπηρίες, έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν...
24 Μαΐου, 2021 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 11:21

Σερβίας: Να συμμετάσχουμε στην πνευματική θεραπεία

Διαδώστε:
Σερβίας: Να συμμετάσχουμε στην πνευματική θεραπεία

Να συμμετάσχουμε στην πνευματική θεραπεία την οποία μας καλεί ο Κύριος μέσα από την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του Παραλύτου υπογράμμισε στην χθεσινή του ομιλία από τον Ιερό Ναό των Αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου από, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

“Πόσα άτομα γύρω μας έχουμε που αντιμετωπίζουν κάποιες αναπηρίες, έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν να τα βοηθήσουμε;”, αναρωτήθηκε και τόνισε την ανάγκη να δείχνουμε τη συμπόνοια μας προς τους πάσχοντες αδελφούς, η οποία πολλές φορές εκδηλώνεται και από ανθρώπους που είναι ξένοι στο καθημερινό μας περιβάλλον.

“Στη σημερινή ιστορία του ευαγγελίου, υπάρχει μια άλλη πτυχή της οποίας η ουσία φαίνεται στην ερώτηση του Κυρίου: Θέλετε να είστε υγιείς; . Με αυτά τα λόγια, ο Κύριος προχωρά πολύ περισσότερο από τη συνηθισμένη συζήτηση. Θέλει να αφυπνίσει αυτό που είναι σημαντικό στην ψυχή αυτού του άρρωστου, όπως ακριβώς θέλει να αφυπνίσει στην ψυχή του καθενός από εμάς τι είναι σημαντικό και απαραίτητο για να συμμετέχουμε στη θεραπεία μας, η οποία θα μας οδηγήσει τελικά στην πνευματική μας ανάπτυξη”, ανέφερε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων