10/01/2022 10/01/2022 Στις ρίζες και την καταγωγή του αναφέρθηκε στην ομιλία του από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μπάνια Λούκα όπου ιερούργησε για την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος βρέθηκε στην Επισκοπή Μπάνια Λούκα με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Σερβικής Δημοκρατίας...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2022 - 11:58

Σερβίας Πορφύριος: Ο λαός του Χριστού, είναι ο λαός της ειρήνης

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Ο λαός του Χριστού, είναι ο λαός της ειρήνης

Στις ρίζες και την καταγωγή του αναφέρθηκε στην ομιλία του από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μπάνια Λούκα όπου ιερούργησε για την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος βρέθηκε στην Επισκοπή Μπάνια Λούκα με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Σερβικής Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν επίσης ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και ο Επίσκοπος Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ.

“Οι ρίζες μου είναι εδώ και γνωρίζω καλά την καταγωγή μου και ξέρω ότι υπάρχει μια βαθιά ρίζα της Ορθόδοξης πίστης, της Χριστιανικής πίστης, και επίσης σε κάθε σπιθαμή αυτής της υπέροχης, ευλογημένης χώρας. Και πρώτα απ’ όλα ευλογημένη εσείς οι άνθρωποι που πιστεύετε στον Χριστό στην αρχή κάθε ημέρας σας, στην αρχή κάθε σκέψης σας, στην αρχή όλων των κόπων και των διαπροσωπικών σας σχέσεων”, υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

“Αν η αγάπη είναι αυτό που μας δένει, η αγάπη για τον Χριστό και η ειρήνη που λαμβάνουμε από Αυτόν, τότε είναι βέβαιο ότι θα γίνουμε μάρτυρες αυτής της αγάπης και της ειρήνης σε όλους τους άλλους που προσεύχονται στον Θεό με διαφορετικό τρόπο, που έχουν διαφορετικό επώνυμο και έχουν άλλα και διαφορετικές γιορτές. Αυτός ο λαός ως λαός του Χριστού είναι ο λαός της ειρήνης με την αληθινή έννοια”, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο για την αγάπη του και την άφιξή του στη Μπάνια Λούκα για να γιορτάσουν μαζί τον Άγιο Στέφανο και να προσευχηθούν για τον σερβικό λαό και τη Δημοκρατία Σέρπσκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων