28/09/2021 28/09/2021 “Το να σηκώσεις τον σταυρό του Χριστού σημαίνει ότι ξεπερνάς την αμαρτωλότητά σου” τόνισε από την Ιερά Μονή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε με αφορμή την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο. Στο κήρυγμά...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 9:20

Σερβίας Πορφύριος: “Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο νίκης”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο νίκης”

“Το να σηκώσεις τον σταυρό του Χριστού σημαίνει ότι ξεπερνάς την αμαρτωλότητά σου” τόνισε από την Ιερά Μονή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε με αφορμή την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο.

Στο κήρυγμά του τόνισε τη σημασία που έχει ο σταυρός για τη ζωή ενός χριστιανού υπογραμμίζοντας ότι ο σταυρός αποτελεί ένα σύμβολο νίκης. “Γιορτάζουμε τον Σταυρό μέσω της Εκκλησίας του Χριστού ως σύμβολο της σταύρωσης, αλλά και ως σύμβολο και σημάδι της νίκης”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων