16/11/2022 16/11/2022 Με την προτροπή και ευχή ότι ο άνθρωπος του 21ου αιώνα δεν πρέπει να ζει μόνο δίπλα στον άλλον, αλλά μαζί με τον άλλον, παρέλαβε το “Βραβείο Ειρήνης” ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε εκδήλωση στη Νις. Πρόκειται για μία συμβολική διάκριση της Οργάνωσης “Nadja Raula”, η οποία ιδρύθηκε το 2011, σε πρόσωπα τα οποία...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 8:43

Σερβίας Πορφύριος: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε ο ένας για τον άλλον

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε ο ένας για τον άλλον

Με την προτροπή και ευχή ότι ο άνθρωπος του 21ου αιώνα δεν πρέπει να ζει μόνο δίπλα στον άλλον, αλλά μαζί με τον άλλον, παρέλαβε το “Βραβείο Ειρήνης” ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε εκδήλωση στη Νις.

Πρόκειται για μία συμβολική διάκριση της Οργάνωσης “Nadja Raula”, η οποία ιδρύθηκε το 2011, σε πρόσωπα τα οποία με τον λόγο και το έργο τους γίνονται υπέρμαχη του πολύτιμου αυτού αγαθού. Το διοικητικό συμβούλιο της Οργάνωσης αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το “Βραβείο Ειρήνης” στον Μακαριώτατο, ο οποίος προτάθηκε από μαθητές και φοιτητές της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Θέατρο της Νις με τον Μακαριώτατο να προσφωνεί Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος.

 

Ο Πατριάρχης Πορφύριος ευχαρίστησε για το βραβείο και τόνισε: “Η απλή ανοχή δεν αρκεί. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όχι ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά ο ένας για τον άλλον, για να αναπτυχθούμε και να προοδεύσουμε στον ιερό δρόμο”.

Εκτός από τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, βραβεία δόθηκαν και σε άλλες προσωπικότητες οι οποίες με την δουλειά και την προσφορά τους διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς και άξιζαν να επιβραβευτούν δημόσια για τα επιτεύγματά τους.

Στην αιτιολογία για την απονομή του βραβείου στον Πατριάρχη Σερβίας η επιτροπή τόνισε ότι το έργο του καταπλήσσει, εμπνέει, παρακινεί και τους κάνει περήφανους, ιδιαίτερα στον τομέα του φιλανθρωπικού του έργου και του ανοιχτού χαρακτήρα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τους νέους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων