24/10/2022 24/10/2022 “Ο Ναός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι είναι ο ναός όλων των Σέρβων ο οποίος αποτελεί πάνω απ’ όλα τόπο προσευχής και ειρήνης”. Αυτό υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προς μαθητές Γυμνασίου από το Ζάγκρεμπ οι οποίοι επισκέφθηκαν  τον ναό. Ο Μακαριώτατος, οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά τα οποία αποτελούν το μέλλον της...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 8:56

Σερβίας Πορφύριος σε μαθητές: Ο Ναός του Αγίου Σάββα είναι τόπος προσευχής και ειρήνης

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος σε μαθητές: Ο Ναός του Αγίου Σάββα είναι τόπος προσευχής και ειρήνης

“Ο Ναός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι είναι ο ναός όλων των Σέρβων ο οποίος αποτελεί πάνω απ’ όλα τόπο προσευχής και ειρήνης”. Αυτό υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προς μαθητές Γυμνασίου από το Ζάγκρεμπ οι οποίοι επισκέφθηκαν  τον ναό.

Ο Μακαριώτατος, οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά τα οποία αποτελούν το μέλλον της Εκκλησίας, όπως έχει σημειώσει αρκετές φορές, ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες στους χώρους του ναού και τους μίλησε για την ιστορία και τους συμβολισμούς του.

Οι μαθητές του Σερβικού Γυμνασίου Ζάγκρεμπ “Αικατερίνη Μπράνκοβιτς” άκουσα με ενδιαφέρον τα όσα τους επεσήμανε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

“Η εκκλησία του Ορθοδόξου λαού μας, όπου ζουν Ορθόδοξοι Σέρβοι, είναι η πηγή και η ρίζα μας. Πρώτα από όλα, ως τόπος προσευχής, προσευχής για ειρήνη για όλους τους ανθρώπους. Προσευχής για καλό της ανθρωπότητας. Προσευχής να είμαστε εμείς και όλοι οι άνθρωποι του κόσμου αυτό που θέλει ο Θεός από τους ανθρώπους, δηλαδή να έχουμε τη γνώση ότι όλοι οι άνθρωποι καλούμαστε να είμαστε όχι μόνο φίλοι μεταξύ μας, αλλά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, να είμαστε αδέρφια. Και αυτό το κάλεσμα, από μόνο του, αρκεί για να εξηγήσει κανείς γιατί υπάρχει αυτός ο ναός και γιατί υπάρχουν ναοί γενικά στον Χριστιανισμό”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων