11/07/2022 11/07/2022 Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αλεξάνταρ Σάβιτς τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Ο Μακαριώτατος ποτεξήρψε στη Θεία Λειτοουργία στην οποία παρέστησαν ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η Πριγκίπισσα Ντανίκα Καραγιόργεβιτς. Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Θεό της αγάπης...
11 Ιουλίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 9:59

Σερβίας Πορφύριος: “Χωρίς ταπείνωση δεν υπάρχει ειρήνη”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Χωρίς ταπείνωση δεν υπάρχει ειρήνη”

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αλεξάνταρ Σάβιτς τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Μακαριώτατος ποτεξήρψε στη Θεία Λειτοουργία στην οποία παρέστησαν ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η Πριγκίπισσα Ντανίκα Καραγιόργεβιτς.

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Θεό της αγάπης λέγοντας ότι:  “Ο λόγος του Θεού είναι ο λόγος της αγάπης, γιατί ο Θεός μας είναι Θεός αγάπης. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους με την ίδια αγάπη. Στα μάτια Του, μπροστά στο πρόσωπό Του, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού”.

“Στο ευαγγελικό απόσπασμα από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, βλέπουμε ότι ο Κύριος τονίζει και πάλι τη σημασία της πίστης, καθιστώντας την καθοριστικό παράγοντα για το πώς θα λειτουργήσει η αγάπη του Θεού στη ζωή του ατόμου και στη ζωή της κοινότητας”, πρόσθεσε σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Δ’ Ματθαίου.

“Είθε ο Κύριος να μας δώσει ειρήνη, αλλά πριν από αυτό και ταπείνωση, γιατί χωρίς ταπείνωση δεν υπάρχει ειρήνη, για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την αγάπη Του και να Τον δοξάσουμε”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων