09/11/2021 09/11/2021 “Οι Άγιοι του Θεού είναι μεσάζοντες στη σχέση μας με τον Θεό”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου, με το παλαιό εορτολόγιο, στο Νέο Βελιγράδι από τον φερώνυμο ιερό ναό. Όπως υπογράμμισε ο Μακαριώτατος “οι Άγιοι με τον βίο τους...
09 Νοεμβρίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 8:57

Σερβίας Πορφύριος: “Χωρίς τον πλησίον, δεν υπάρχουμε”

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: “Χωρίς τον πλησίον, δεν υπάρχουμε”

“Οι Άγιοι του Θεού είναι μεσάζοντες στη σχέση μας με τον Θεό”, τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου, με το παλαιό εορτολόγιο, στο Νέο Βελιγράδι από τον φερώνυμο ιερό ναό.

Όπως υπογράμμισε ο Μακαριώτατος “οι Άγιοι με τον βίο τους κατάφεραν να δημιουργήσουν με τον ενάρετο βίο τους και τα χαρίσματά τους την πνευματική σχέση που συνδέει τον άνθρωπο με τον Θεό. Για αυτό μας καλούν να τους μιμηθούμε και να ζητούμε τη βοήθειά τους σε κάθε περίσταση.

Ο Πατριάρχης Σερβίας ανέφερε ακόμη ότι ως Ορθόδοξοι χριστιανοί συχνά υπερηφανευόμαστε για την πίστη μας, καθώς αυτή μέσω του ευαγγελίου του Κυρίου μας αποτελεί τη μοναδική αληθινή πίστη. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τον Θεό για αυτό το δώρο το οποίο μας έκανε, όχι όμως μέσα από την υπερηφάνεια μας, αλλά από την αγάπη την οποία θα πρέπει να δείχνουμε καθημερινά. “Ζούμε σύμφωνα με τις εντολές του Θεού για να αγαπάμε τους άλλους, για να γίνουν το νόημα της ύπαρξής μας, για να ξέρουμε, να συνειδητοποιήσουμε, ότι χωρίς αυτούς, χωρίς τους άλλους, χωρίς τον πλησίον μας, δεν υπάρχουμε”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων