02/10/2023 02/10/2023 Έκκληση προς όσους έχουν τα κλειδιά της ειρήνης στον κόσμο να τα χρησιμοποιήσουν ώστε αυτή να επέλθει επιτέλους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια απηύθυνε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ιερούργησε χθες, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στον επιβλητικό ναό στο Βελιγράδι όπου στην ομιλία του,...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 17:36

Σερβίας Πορφύριος: Χρησιμοποιήστε τα κλειδιά της ειρήνης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Χρησιμοποιήστε τα κλειδιά της ειρήνης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Έκκληση προς όσους έχουν τα κλειδιά της ειρήνης στον κόσμο να τα χρησιμοποιήσουν ώστε αυτή να επέλθει επιτέλους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια απηύθυνε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ιερούργησε χθες, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στον επιβλητικό ναό στο Βελιγράδι όπου στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο που διατάραξαν την εύθραυστη ηρεμία στην περιοχή.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή ο κ.κ. Πορφύριος κάλεσε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές που παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία να υψώσουν τις προσευχές τους για όσους ζουν στα μέρη του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων. “Δεν μπορούμε να επιζητούμε την ειρήνη για εμάς όταν ο διπλανός μας δεν την έχει”, τόνισε και κάλεσε τους ισχυρούς της γης, αυτούς που έχουν τα κλειδιά της ειρήνης, την δύναμη και την εξουσία, να τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά έτσι ώστε η ειρήνη να επικρατήσει και σε αυτή τη γωνιά της γης.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν παιδιά από το Γκνιλάν, το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, για τα οποία ο Πατριάρχης Πορφύριος ετοίμασε ένα τραπέζι αγάπης.

Η υποδοχή στη Σουμπόντιτσα

Το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης Σερβίας έγινε δεκτός στην Σουμπότιτσα της Ιεράς Επισκοπής Μπάτσκας όπου μετέβη προκειμένου να προεξάρχει της εορτής των Αγίων της Μπάτσκας και της μεταφορά του ιερού λειψάνου του Αγίου Ειρηναίου της Μπάτσκας.

Η υποδοχή έγινε από τον Μητροπολίτη Μπάτσκας κ. Ειρηναίο, τον κλήρο και τον λαό της περιοχής ενώ ακολούθησε η τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στη Σουμπόντιτσα.

Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας του Πατριαρχείου Μόσχας, κ. Ιλαρίων.

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων