10/06/2022 10/06/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. “Με αδελφική αγάπη, σας συγχαρούμε για την ανάληψη της θέσης του προϊσταμένου του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της αδελφής μας Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ευχόμαστε στην...
10 Ιουνίου, 2022 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 12:48

Σερβίας σε Βολοκολάμσκ Αντώνιο: Καλούμαστε να ενδυναμώσουμε τους πνευματικούς μας δεσμούς

Διαδώστε:
Σερβίας σε Βολοκολάμσκ Αντώνιο: Καλούμαστε να ενδυναμώσουμε τους πνευματικούς μας δεσμούς

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Με αδελφική αγάπη, σας συγχαρούμε για την ανάληψη της θέσης του προϊσταμένου του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της αδελφής μας Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ευχόμαστε στην εκπλήρωση των υπεύθυνων εκκλησιαστικών αποστολών να στέκεστε πάντα στο ύψος των αγίων Ρώσων Αρχιερέων, που έγιναν γνωστοί για τη θυσιαστική τους αγάπη προς τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και τον πιστό λαό, που πάντα με ζήλο και ευλάβεια ακολουθούσε τα μονοπάτια των μεγάλων Ρώσων αγίων και διαφωτιστών”, αναφέρει στην αρχή της Επιστολής του.

“Η γενιά μας καλείται να γράψει νέες γραμμές στην ιστορία των σχέσεων των δύο αδελφών Εκκλησιών, διατηρώντας τη μνήμη των μεγάλων γεγονότων και των μεγάλων επιτευγμάτων που επιβεβαίωσαν την αδελφική μας αγάπη από γενιά σε γενιά. Πολύτιμη θα είναι και η συμβολή σας στην ενδυνάμωση των πνευματικών μας δεσμών, που θα πρέπει να κάνετε με την εργασία σας στην υψηλή και υπεύθυνη θέση που σας εμπιστεύτηκε”, συνεχίζει.

“Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό και την Υπεραγία Θεοτόκο να ενισχύσει την πνευματική σας δύναμη και τη σωματική σας υγεία για την επιτυχή συνέχιση της αρχιερατιής σας διακονίας προς χαρά του ευσεβούς κλήρου και του πιστού ποιμνίου της αδελφής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, καταλήγει ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων