30/12/2021 30/12/2021 “Στη Θεία Ευχαριστία, που είναι η πηγή και η σφραγίδα όλων των ιερών μυστηρίων, προσευχών και εορτών, βιώνεται η θεία υπέρβαση του χρόνου” σημειώνει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο πρόλογό του στο Τυπικό για το 2022 της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας. όπως σημειώνει ο Μακαριώτατος, για να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία της χάριτος, “τα μέλη...
30 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2021 - 10:02

Σερβίας: “Στη Θεία Ευχαριστία βιώνεται η υπέρβαση του χρόνου”

Διαδώστε:
Σερβίας: “Στη Θεία Ευχαριστία βιώνεται η υπέρβαση του χρόνου”

“Στη Θεία Ευχαριστία, που είναι η πηγή και η σφραγίδα όλων των ιερών μυστηρίων, προσευχών και εορτών, βιώνεται η θεία υπέρβαση του χρόνου” σημειώνει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο πρόλογό του στο Τυπικό για το 2022 της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας.

όπως σημειώνει ο Μακαριώτατος, για να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία της χάριτος, “τα μέλη της Εκκλησίας του Χριστού καλούνται να προσεύχονται συνεχώς σε κάθε προσευχή και παράκληση “εν Πνεύματι πάντοτε, και να αγρυπνούν με κάθε επιμονή και προσευχή για όλους τους αγίους” σύμφωνα με της Προς Εφεσίους Επιστολή (6:18)”. Και προσθέτει πως το λειτουργικό ορόσημο για κάτι τέτοιο είναι το Τυπικό της Εκκλησίας.

Τη βάση της τρέχουσας έκδοσης αποτελεί το Τυπικό της Λαύρας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, με κάποια προσαρμογή στα λειτουργικά χαρακτηριστικά της κυρίαρχης πρακτικής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η όλη επιμέλεια έγινε κάτω από το άγρυπνο βλέμμα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πατριάρχης Σερβίας, του τομέα Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων