23/05/2024 23/05/2024 Στις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, (13:00 ώρα Ελλάδας) οι καμπάνες σε όλους τους ναούς της Σερβίας θα ηχήσουν καλώντας τον λαό σε προσευχή και συμπαράσταση αλληλεγγύης απέναντι στις άδικες και ψευδείς, όπως τις χαρακτηρίζει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου, επιθέσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα, Πέμπτη 23 Μαϊου 2024, αναμένεται ο ΟΗΕ να προβεί σε...
23 Μαΐου, 2024 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2024 - 9:21

Σερβική Εκκλησία: Καλεί τον λαό σε προσευχή για το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Σρεμπρένιτσα

Διαδώστε:
Σερβική Εκκλησία: Καλεί τον λαό σε προσευχή για το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Σρεμπρένιτσα

Στις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, (13:00 ώρα Ελλάδας) οι καμπάνες σε όλους τους ναούς της Σερβίας θα ηχήσουν καλώντας τον λαό σε προσευχή και συμπαράσταση αλληλεγγύης απέναντι στις άδικες και ψευδείς, όπως τις χαρακτηρίζει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου, επιθέσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, Πέμπτη 23 Μαϊου 2024, αναμένεται ο ΟΗΕ να προβεί σε ψηφοφορία προκειμένου να αναγνωρίσει ή όχι τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ως Γενοκτονία που διέπραξαν οι Σέρβοι έναντι των μουσουλμάνων της Βοσνίας. Στις 17 Απριλίου 2024, κατατέθηκε στην Συνέλευση του ΟΗΕ ένα ψήφισμα που κηρύσσει την 11η Ιουλίου «Παγκόσμια Ημέρα Αναστοχασμού και Μνήμης για την Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα το 1995». Στόχος ήταν αρχικά να υποβληθεί σε έλεγχο το σχέδιο ψηφίσματος στις 17 Απριλίου 2024 και να ψηφιστεί από τα 193 κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Μάιο. Αυτή η εξέλιξη έχει φέρει μεγάλη οργή στη Σερβία η οποία χαρακτηρίζει την κίνηση του ΟΗΕ ως άδικη έναντι του σερβικού λαού.

Την πλήρη αντίθεση σε αυτή την πρωτοβουλία του ΟΗΕ έχει εκφράσει και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία με ευλογία του Προκαθημένου Αυτής, κ.κ. Πορφυρίου, καλεί σήμερα το λαό σε προσευχή για δικαιοσύνη και ειρήνη των λαών “ιδιαίτερα εκείνων με τα οποία μοιραζόμαστε μια κοινή ιστορία για αιώνες με τη βιβλική πίστη στις καρδιές και στα χείλη μας”, αναφέρει η ανακοίνωση της Σερβικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων