08/08/2022 08/08/2022 Την αδελφική σχέση μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας απέδειξε για ακόμη μια χρονιά η επίσκεψη Σέρβων θεολόγων και ιεροσπουδαστών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.  Με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου οι επισκέπτες έφτασαν στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου και θα παραμείνουν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Φοιτητές και καθηγητές από τα σεμινάρια του Βελιγραδίου, του...
08 Αυγούστου, 2022 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 8:59

Σέρβοι και Έλληνες επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας

Διαδώστε:
Σέρβοι και Έλληνες επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας

Την αδελφική σχέση μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας απέδειξε για ακόμη μια χρονιά η επίσκεψη Σέρβων θεολόγων και ιεροσπουδαστών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους. 

Με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου οι επισκέπτες έφτασαν στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου και θα παραμείνουν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Φοιτητές και καθηγητές από τα σεμινάρια του Βελιγραδίου, του Σρέμσκι Κάρλοβατς, του Νις, του Κρούγεβατς και της μονής Κρκά επισκέπτονται για έκτη συνεχή χρονιά την Ελλάδα όπου θα φιλοξενηθούν από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο. Η επιλογή επτά ιεροσπουδαστών από κάθε σεμινάριο έγινε με βάση τα κριτήρια επίδοσής τους στα μαθήματα.

Πριν την αναχώρησή τους οι σπουδαστές έλαβαν την ευλογία του Επισκόπου Χόβσταν, εψηφισμένου Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης, κ. Ιουστίνου ο οποίος είναι συντονιστής ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου-Κάρλοβιτσα. Μαζί με την ευλογία αναφέρθηκε στη σημασία των θεολογικών σχολών καθώς και για την αδελφική αγάπη που δένει τον σερβικό και τον ελληνικό λαό.

“Είστε νέοι που εκπροσωπείτε τον λαό σας και την Εκκλησία σας. Όταν συναντάτε τον αδελφό ελληνικό λαό, να έχετε πάντα επίγνωση ποιους εκπροσωπείτε σε αυτό το ταξίδι και να συμπεριφέρεστε ανάλογα. Καλή ξεκούραση και επιστροφή στο σπίτι σας με υγεία, με την ευλογία του Θεού”, ανέφερε ο Επίσκοπος κ. Ιουστίνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων