30/08/2020 30/08/2020 Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί περίπου 500.000 Μαυροβούνιοι προκειμένου να εκλέξουν τη νέα τους κυβέρνηση μετά από μία εκλογική περίοδο που σημαδεύτηκε από ταραχές και διώξεις εναντίον της Ορθοδοξίας. Σήμερα νωρίς το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος ψήφισε για πρώτη φορά στις κοινοβουλευτικές εκλογές στα 82 του χρόνια, και...
30 Αυγούστου, 2020 - 9:05

Στα 82 του χρόνια ψήφισε πρώτη φορά ο Μητρ. Αμφιλόχιος

Διαδώστε:
Στα 82 του χρόνια ψήφισε πρώτη φορά ο Μητρ. Αμφιλόχιος

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί περίπου 500.000 Μαυροβούνιοι προκειμένου να εκλέξουν τη νέα τους κυβέρνηση μετά από μία εκλογική περίοδο που σημαδεύτηκε από ταραχές και διώξεις εναντίον της Ορθοδοξίας.

Σήμερα νωρίς το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος ψήφισε για πρώτη φορά στις κοινοβουλευτικές εκλογές στα 82 του χρόνια, και αυτό προκειμένου να υπερασπιστεί με την ψήφο του τα ιερά της Ορθοδόξου Εκκλησίας τα οποία προσπαθεί να δεσμεύσει η κυβέρνηση της χώρας. Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα με την είσοδο του στο εκλογικό κέντρο του Τσέντιε, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, φόρεσε την προστατευτική μάσκα εναρμονιζόμενος με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στη χώρα με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊου.

Υπενθυμίζεται πως λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές στο Μαυροβούνιο ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κάλεσε τους κατοίκους του Μαυροβουνίου να πάνε στις κάλπες όσο το δυνατόν πιο μαζικά για να υπερασπιστούν τα ιερά. Το ίδιο έπραξε και ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος όπου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κάλεσε τους πολίτες να πάνε στις κάλπες την Κυριακή προκειμένου να ψηφίσουν όσους αντιτάχθηκαν στην ανομία και τη βία της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα.

Η Εκκλησία από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει τους πιστούς να μην προβούν σε ακραίες ενέργειες και να σεβαστούν την εκλογική διαδικασία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων