16/06/2021 16/06/2021 Την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Βράνιε, γενέτειρα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού ο Επίσκοπος Βράνιε κ. Παχώμιος μαζί με κληρικούς και πλήθος πιστών. Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης...
16 Ιουνίου, 2021 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 11:03

Στη γενέτειρα του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς ο Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Στη γενέτειρα του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς ο Σερβίας Πορφύριος

Την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Βράνιε, γενέτειρα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού ο Επίσκοπος Βράνιε κ. Παχώμιος μαζί με κληρικούς και πλήθος πιστών.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ο οποίος στο κήρυγμά ο οποίος τόνισε ότι “η παρουσία του Χριστού και η χάρη του Αγίου Πνεύματος είναι έντονες σε αυτήν Επισκοπή”.

“Η σταθερότητα του ατόμου, της οικογένειας, της κοινωνίας και του κράτους, εξαρτάται από τον εσωτερικό θησαυρό, την εσωτερική πνευματικότητα. Είμαστε αυτό που είμαστε μόνο από τη σχέση μας με τον Χριστό, και αυτό συμβαίνει με την παρουσία της χάρης του Αγίου Πνεύματος”, επεσήμανε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς στους δρόμους της πόλης. 

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Πατριάρχης Σερβίας βράβευσε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής και λογοτεχνίας.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων