23/08/2021 23/08/2021 Ποιμαντική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Χθες, Κυριακή 22 Αυγούστου, ο Μακαριώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Στο κήρυγμα του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε και πάλι σε γνώριμα μέρη καθώς πριν...
23 Αυγούστου, 2021 - 9:32

Στη Λιουμπλιάνα ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Στη Λιουμπλιάνα ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Ποιμαντική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Χθες, Κυριακή 22 Αυγούστου, ο Μακαριώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Στο κήρυγμα του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε και πάλι σε γνώριμα μέρη καθώς πριν την εκλογή του στο θρόνο του Αγίου Σάββα ήταν Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας.

Αρχικά ο Πατριάρχης κάλεσε τους παρευρισκόμενους πιστούς να προσευχηθούν στον Θεό για την ειρήνη στον κόσμο, αλλά και για την ευλογία του Θεού μεταξύ των ανθρώπων.

Αναλύοντας το νόημα της ευαγγελικής περικοπής ο κ.κ. Πορφύριος τόνισε προς τους πιστούς ότι “όπου ο Κύριος είναι παρών, ένα θαύμα συμβαίνει συνεχώς. Η τάξη της φύσης ηττάται συνεχώς εκεί που βρίσκεται ο Χριστός. Ζούμε τώρα και εδώ στο μυστήριο της Βασιλείας των Ουρανών και ο Κύριος είναι παρών παντού. Είναι παρών μέσα μας”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τα παιδιά της ενορίας όπου είχε συζήτηση μαζί τους δίνοντας τους στο τέλος την Πατριαρχική του ευχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων