04/08/2023 05/08/2023 Στη σημασία της προώθησης και διατήρησης της ειρήνης από την πλευρά της Σερβικής Δημοκρατίας αναφέρθηκαν ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ.  Οι τρεις άντρες βρέθηκαν ξανά μαζί λίγες ημέρες μετά την συνάντηση που είχαν στη θερινή κατοικία του Σέρβου Προέδρου. Κατόπιν ευλογίας...
04 Αυγούστου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2023 - 8:13

Στη μονή Οσόβιτσι συναντήθηκαν Πατριάρχης Σερβίας, Βούτσιτς, Ντόντικ

Διαδώστε:
Στη μονή Οσόβιτσι συναντήθηκαν Πατριάρχης Σερβίας, Βούτσιτς, Ντόντικ

Στη σημασία της προώθησης και διατήρησης της ειρήνης από την πλευρά της Σερβικής Δημοκρατίας αναφέρθηκαν ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ. 

Οι τρεις άντρες βρέθηκαν ξανά μαζί λίγες ημέρες μετά την συνάντηση που είχαν στη θερινή κατοικία του Σέρβου Προέδρου. Κατόπιν ευλογίας και φιλοξενίας του Επισκόπου Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη μονή Οσόβιτσι στη Βοσνία, την παραμονή της 28ης ημέρας προσευχής και μνήμης των θυμάτων της επιχείρησης “Καταιγίδας”.

Ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Επιχώριος Επίσκοπος κ. Εφραίμ είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν από τους δύο προέδρους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σερβικός λαός στη Δημοκρατία της Σέρπσκα.

“Συμφωνήσαμε ότι όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη διατήρηση της ειρήνης και στην ανάπτυξη της κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων και των εθνών. Τονίστηκε επίσης ότι είναι σημαντικό η Δημοκρατία της Σερβίας να συνεχίσει να βοηθά συνολικά τον λαό μας. Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη στον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ για την αβραμιαία φιλοξενία και τις πατρικές συμβουλές του” δήλωσε ο Μακαριώτατος στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων